Algemeen

Energetisch (kinder) Coach, KRAGT trainer en eigenaresse van 'De Verbinding' stelt zich voor

Door Gilsing lokale media

Ik ben Petra Jacobs en sinds november 2017 gestart met mijn passie, het energetisch coachen van kinderen, jongeren en ouders. Sinds mei 2019 ben ik ook gestart met het geven van KRAGT trainingen aan kinderen tussen 6 en 13 jaar, waarbij het accent ligt op het bevorderen van weerbaarheid en sociale vaardigheden. De training is gebaseerd op de systemische pijlers: erkennen wat er is, ordening/je plek innemen, erbij horen en balans in geven en nemen. Als deze niet in balans zijn, verandert er niets.
Al voordat ik startte als coach was ik geïntrigeerd door familieopstellingen. Ik was nieuwsgierig naar de dynamiek binnen families en weet uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk het is jouw eigen plek te hebben in je systeem, je gezin. Coachen van kinderen staat voor mij onlosmakelijk verbonden met ouders, voorouders en misschien nog wel verder terug. Kinderen spiegelen ouders en als jij als ouder je eigen stukken niet aanpakt, krijgen jouw kinderen daar last van. Als ouder ben je je niet altijd bewust van je gedrag en via het kind komt dit vaak tot uiting. Ik hoef jullie niet te vertellen dat we allemaal onze eigen rugzak hebben met zaken uit het verleden, waar we, bewust of onbewust aan vast houden. Al van kleins af kun je een pleaser zijn, om ruzies te voorkomen of een zorger, die zich verantwoordelijk voelt voor zijn broer, zus of zelfs ouder. Denk daarbij aan situaties als scheidingen, een zieke ouder, miskramen of overlijden. Je gaat onbewust heel veel geven of jezelf een foute rol aanmeten. Kortom, je gaat van je plek af en leeft niet meer jouw leven, maar past je aan. En dat werkt door in je latere leven en je geeft het onbewust door aan jouw kind (leestip: De Fontein, Els van Steijn).
Merk jij aan jouw kind dat het last heeft van boosheid, weinig zelfvertrouwen, teruggetrokkenheid, geen energie, (faal)angst, verlegenheid en gun jij je kind inzicht in zichzelf? Na een aantal sessies gaat jouw kind zelf stappen zetten om iets te veranderen aan zijn/haar situatie. Bijvoorbeeld leren om toch dat vriendje aan te spreken, die altijd vervelend doet en dan echt vanuit kracht. Of de stap te zetten iets tegen jou als ouder te vertellen, wat hij/zij eigenlijk niet durft vanwege de angst niet begrepen te worden. Ik help kinderen dit te oefenen, hen kracht te geven o.a. door op de energie te werken met energetische behandelingen. De energetische behandelingen stem ik af op wat er speelt: onzekerheid, angst, ontbrekend zelfvertrouwen, faalangst.
Iets veranderen vraagt lef en commitment. Iets veranderen is spannend en we durven het vaak niet uit angst. Voor mij geldt: Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Neem nu de tijd om er aan te werken. Het gaat je zoveel brengen.

Nieuwsgierig geworden? Kijk even rustig rond op mijn site  deverbindinghaelen.nl

|Doorsturen