Algemeen

Beleef de absolute top van de Nederlandse dans in Maastricht 1 t/m 6 oktober

Door Gilsing lokale media

Dinsdag 1 oktober barst de 22e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen los. Zes dagen lang is de top van de Nederlandse danswereld in Maastricht om de ongekende diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse dans met het publiek te vieren. Van klassiek ballet tot urban, van avant-garde tot moderne dans, van oude meester tot jong talent en van performance art tot dans voor een jong publiek. Hét dansfestival van het jaar, waarbij de gehele diversiteit van de Nederlandse dans naast elkaar staat op één podium en wat een ontmoetingspunt is voor het publiek en de professional, is uniek.

Programmatips:

Gala en Dansprijzen
Tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala op 4 oktober in Theater aan het Vrijthof worden traditiegetrouw de belangrijkste dansprijzen van ons land uitgereikt, waaronder de prestigieuze Zwanen, de ‘Oscars van de Nederlandse dans’. Dit jaar krijgt het gala een extra feestelijk tintje, want er wordt ook weer een Gouden Zwaan uitgereikt aan een choreograaf die met zijn of haar werk een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Nederlandse Dans.
Iedereen kan getuige zijn van deze feestelijke avond, waarop dansers, choreografen en publiek samen de prestaties binnen de Nederlandse dans vieren. Dat gebeurt tijdens een gevarieerd dansprogramma met bekende gezelschappen alsook aanstormend talent.

Bloedbanden?
Welke verhalen durven we niet te bespreken maar wel te vertellen zonder woorden, met ons lichaam?
De tweede editie van de NDD-coproductie Bloedbanden bevraagt de betekenis van de (bloed)band. We zien verschillende generaties van conventionele en onconventionele families samen op de dansvloer. Bloedbanden? laat zien welke rol dans en beweging kunnen spelen in de verbinding tussen de verschillende relaties en generaties.
Elke familie heeft zijn eigen systeem. Ervaringen van vorige generaties kunnen de manier waarop een familie functioneert, bepalen door ingesleten gedragspatronen. Wat kan dans losmaken tussen mensen die elkaar al hun hele leven lang kennen. Wat zijn - letterlijk en figuurlijk - hun beweegredenen? Kan lichaamstaal, huidcontact ervoor zorgen dat wat onbenoembaar is, zichtbaar wordt? Niet alleen voor de uitvoerenden zelf, maar ook voor het publiek?
Te zien op 2 oktober om 19:00uur en 20:30uur en op 5 en 6 oktober om 14:00uur en 15:30uur (locatie wordt later bekend gemaakt).

Meesterwerken
Een van de hoogtepunten is Meesterwerken op zaterdag 5 oktober in Theater aan het Vrijthof. De Nederlandse dans is rijk in diversiteit. Meesterwerken toont deze diversiteit middels legendarische werken van s ’werelds beste choreografen uitgevoerd door de Nederlandse Topgezelschappen. Dit is het enige moment in het jaar waarop gevestigde gezelschappen zoals Scapino Ballet Rotterdam, Het Nationale Ballet en Introdans op één podium te bewonderen zijn samen met nieuw danstalent.

Koop uw kaarten vanaf 3 juli online op www.nederlandsedansdagen.nl 

Festival de Nederlandse Dansdagen vindt plaats van 1 t/m 6 oktober.
Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar via nederlandsedansdagen.nl, theateraanhetvrijthof.nl en aan de festivalkassa UITbalie in Theater aan het Vrijthof in Maastricht (tel: 043-3505555)

@Beeldconcept + grafisch ontwerp Esther Noyons / fotografie Annaleen Louwes

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  6 boerderijdieren van zacht plastic

  6 leuke boerderijdieren van zacht plastic dus al voor de kleintjes Lees meer
 • Headline 1

  Acacia teakhouten salon bijzettafel

  Acacia teakhouten salon / bijzettafel, van zeer zware kwaliteit Afm. 60 x 60 cm, H= 45 cm Lees meer
 • Headline 1

  Oxycodone, OxyContin, Fentanyl100ugl, oxazepam, di

  Oxycodone, OxyContin, Fentanyl100ugl, oxazepam, diazepam, Zopiclone, Nembutal en Oxynorm te koop {WhatsApp:+31684341982} Hallo kopers, wij zijn professionele groothandel leveranciers van geneesmiddelen, farmaceutische tabletten, chronische pijn, ADHD, narcolepsie pillen, antidepressiva, antipsychotica, benzodiazepinen, narcotica, opiaten,gewichtsverlies/vetverbrander en stimulerende middelen, huidverzorgingsproducten, gezondheids-en schoonheidsproducten, Anticancer behandelingen, menselijke anabole hormonen steroïden, bieden wij wereldwijde levering, kwaliteit producten en betaalbare prijzen, wij bieden alleen bulkgoederen en zendingen, iedereen die geïnteresseerd is in het kopen van een van onze Producten Neem contact met ons op met uw WhatsApp-nummer, zodat we u informatie kunnen verstrekken over uw product of interesse. Bezoek onze website voor het menu en om uw bestelling te plaatsen bij Website::: https://www.onlinepillenapotheek.xyz/ België, Nederland en Duitsland Email:::onlinepillenapotheek@gmail.com Oxycodone, OxyContin, Fentanyl100ugl, oxazepam, diazepam, Zopiclone, Nembutal en Oxynorm te koop {WhatsApp:+31684341982} Hallo kopers, wij zijn professionele groothandel leveranciers van geneesmiddelen, farmaceutische tabletten, chronische pijn, ADHD, narcolepsie pillen, antidepressiva, antipsychotica, benzodiazepinen, narcotica, opiaten,gewichtsverlies/vetverbrander en stimulerende middelen, huidverzorgingsproducten, gezondheids-en schoonheidsproducten, Anticancer behandelingen, menselijke anabole hormonen steroïden, bieden wij wereldwijde levering, kwaliteit producten en betaalbare prijzen, wij bieden alleen bulkgoederen en zendingen, iedereen die geïnteresseerd is in het kopen van een van onze Producten Neem contact met ons op met uw WhatsApp-nummer, zodat we u informatie kunnen verstrekken over uw product of interesse.Bezoek onze website voor het menu en om uw bestelling te plaatsen bij Website::: https://www.onlinepillenapotheek.xyz/ België, Nederland en Duitsland Email:::onlinepillenapotheek@gmail.com Whatsapp::: +31684341982 Whatsapp::: +31684341982 Lees meer
 • Headline 1

  Hulp in de huishouding

  Gevraagd: poetshulp voor 3 uur per 2 weken op dinsdagmiddag of woensdagmorgen in Posterholt. Tel. 535251 ná 18.00 uur. Lees meer
 • Headline 1

  zitbank met chaise longue (slaapbank)

  teab , zitbank chaise longue 3 zits ,ook te gebruiken als slaapbank,onde de lange zit zit een opbergruimte. 0622014474 zie foto Lees meer

Laatste reacties